Dieta kobiety dojrzałej

Dieta kobiety dojrzałej

Około 40 roku życia zaczyna zwalniać przemiana materii. Dlatego wiele kobiet ma poważne problemy z odzyskaniem ładnej figury i pozbyciu się dodatkowych kilogramów. Dobra dieta pomoże nam poczuć się doskonale. Jednak musi ona uwzględniać to jak zachowuje się w tym okresie nasz organizm. Wiele kobiet w wieku 40 lat odchudza się bardzo nieprawidłowo – odchudza się przez cały dzień, ale wieczorem kiedy wraca do domu dopada je głód i wszystko idzie na marne. Spowolnienie przemiany materii również nie pomaga. Dobrym rozwiązaniem jest dieta oparta na kaszy z warzywami i olejem lnianym. Dieta trwa 13 dni – ostatnie 3 powinny być wypełnione posiłkami złożonymi z ryb. Doskonała dieta dla kobiety w tym wieku powinna zawierać mało kalorii oraz jak najwięcej błonnika. Spowoduje to zrzucenie dodatkowych kilogramów. Olej lniany jest źródłem naturalnej witaminy E oraz cennych kwasów tłuszczowych. Olej ten wspomaga również odchudzanie bowiem daje uczucie sytości. Składniki zawarte w oleju lnianym pozwalają na zachowanie młodości. Zapobiegają wysychaniu skóry, nawilżają i wypełniają zmarszczki. Wszystkie te elementy pomagają nam również wygładzić skórę. Ostatnie trzy dni diety bazują na rybach. Ryby pozwolą nam dostarczyć organizmowi jodu, który pozytywnie wpłynie na szybkość naszej przemiany materii oraz zapobiegnie efektowi jo-jo.